Zeepost 2012/14

Het kan zijn dat er onder de lezers en lezeressen van mijn blog vrienden van me zijn waarvan hun ouders dit tweetal leuke meisjes (Menadonesche meisjes, nu omas mischien, kent.
Barangkali ada teman2 saya, yang suka membaca blogku, yang mungkin mengenal kedua gadis Manado, yang pasti sekarang seperti saya sudah oma2. Ada saudara nya yang ingin berkenalan yang sekarang sudah berdomisili di USA…. Silahkan membantu….

Java Post

Vragen en oproepen van lezers

Mijn zusjes in Menado

Na het overlijden van een familielid vond ik een fotootje van twee mooie donkere meisjes. Eentje lijkt erg veel op mijn oma, de moeder van mijn vader. Een oom liet me later weten dat het een foto is van twee halfzusjes van mij, in Menado.Ik keek daar erg van op omdat mijn vader nooit over Indië heeft gesproken.

Mijn Vader Gijsbert van Ewijk (geboren in Lienden, 1927) is in 1989 overleden. Mijn moeder, overleden in 1974, heeft hier waarschijnlijk ook niets van geweten. Zij hadden nog geen relatie toen mijn vader in 1947 naar Indië ging, hij was toen nog een broekie van nog geen 20 jaar en vrijgezel.

Op 13 nov. 1947 vertrok hij met m.s. “De Groote Beer” naar Indië alwaar hij met de 5-2 RI  op 11 december arriveerde in Menado. Daar is hij gebleven tot 31 mei 1949, toen…

View original post 305 more words

Published by laniratulangi

I am a retired chemical consultant, now enjoying my "golden years", dedicating myself to all sorts of hobbies: reading, blogging, digging

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: